Hamra 2016

GRÄVKURS I HAMRA 2016

Vad döljer sig i kullen?


Strax öster om Hamra kyrka finns en magnifik rund gräsbevuxen kulle som länge kittlat fantasin med frågan om vad som döljer sig under gräset Den är närmast rund, upp till 4 meter hög och helt överväxt med gräs och mindre buskar. Här och där kan man ana en stenmur i kanten. Möjligen rör det sig om en så kallad kastal från tidig medeltid, men ingen vet.


Sommaren 2016 finns nu chansen för den intresserade att vara med på att avslöja kullens hemligheter genom att delta i ett spännande program om Medeltidens Hamra. Under en dag bjuds man på intressanta och belysande föreläsningar om Hamras medeltida historia, och en exkursion runt om i socknen.


Dagen följs sedan av 5 dagars deltagande i en arkeologisk utgrävning av kullen och det hela avslutas med en presentation av resultaten, visning av fynden och tolkning av kullens hemligheter.


...........................................................................................


Program


Dag 1 (Sön) - Introducerande föreläsningsdag om medeltidens Hamra och exkursion i socknen.

Dag 2-6 (Mån-fre) - Grävning av ruinkullen i Hamra


Två kurstillfällen


Kurstillfälle 1 (söndag 24 juli-fredag 29 juli)

Kurstillfälle 2 (söndag 31 juli-fredag 5 augusti)


Deltagarantalet är begränsat till 10 deltagare per kurs.


Kurskostnaden är 950 kr.


Kursanmälan


Du anmäler dig till kursen direkt via mail till info@arendus.se och genom att sätta in anmälningsavgiften om 300 kronorplusgiro 65 60 57-7. Observera att du är anmäld till kursen först i och med att anmälningsavgiften är betald! Denna räknas av i samband med slutbetalningen.


Slutbetalning senast den 15 juli.Arrangör: Gislestam Research Center (GRC) och Arendus.

Följ med på exkursion!

Även om du inte vill delta i grävkursen så kan du vara med på kursens första temadag och exkursion (med egen bil) till en kostnad av 100 kr/per person.


Temadagen går av stapeln söndagen den 24 juli respektive den 31 juli, 9.00-17.00. Platsen är Forum Östersjön i Vamlingbo. Ingen föranmälan krävs.

Socialt

Gillar du oss? Besök oss gärna i andra kanaler

Copyright 2020 © All Rights Reserved

ARENDUS AB

Specksrum 6

621 55 VISBY


Tel: 070-597 96 04 (Christian)

Tel: 070-311 80 32 (Dan)

E-post: info@arendus.se