Grävkurser

Arkeologikurser

Tyngdpunkten i Gotlands arkeologiska fältskola ligger i de 2-4 veckors kurser som vi genomfört under ca 25 års tid på Gotland. Vi genomför dessa kurser i samarbete med folkhögskolan i Hemse. Anmälan till kommande sommars kurs (2018) görs här till Gotlands folkhögskola.

 

Vi kommer även 2018 ha en prövapåkurs för externdeltagare för de som vill känna på detta med fältarkeologi, i form av en minikurs på 4 dagar som går mellan måndagen den 9 till torsdagen den 12 juli. I kursen ingår fältundervisning och all utrustning för grävningen. Det bör noteras att boende och transporter till och från grävlokalen inte ingår utan måste ordnas personligen. För mera info om prövapåkursen och för att anmäla sig, hör av er till oss, exempelvis genom denna anmälningsblankett.

 

I de ordinarie kurserna ingår såväl ett antal föreläsningar som exkursion, helpension och all nödvändig grävutrustning, förutom personliga persedlar som handskar, knäskydd etc. Siktet för 2018 års fältkurs är nu inställt på ett spännande kustparti i Eke socken på södra Gotland, där vi kommer att belysa frågan om vikingatida aktiviteter längs kusten. Vi kommer att undersöka både gravar och andra lämningar. Ett forskningsprogram för det kommande projektet "The Connecting Point" kan laddas ner via denna länk.

 

Kursen med internationell inriktning ges på engelska och är främst anpassad för utländska arkeologistudenter på avancerad nivå, medan den svenska kursen vänder sig till amatörarkeologer och historieintresserade. Kurserna ges under handledning av Dan Carlsson tillsammans med Arendus övriga medarbetare. För mer information om kurserna besök den officiella hemsidan, www.gotland-fieldschool.com eller hör av er till oss.

 

I år, 2017 var grävkursen förlagd till norra Gotland, närmare bestämt vid Lajkarhajd. Mer information om denna grävkurs hittar du på den svenska hemsidan för Gotland Archaeological Field School: www.gafs.me

 

Undersökningarna på södra Gotland av den förmodade kastalen precis invid Hamra kyrka fortsatte även i år med en veckas grävning den 26-30 juni. En ny fältkurs planeras till 2018. Antalet platser är begränsat och därför är det först till kvarn som gäller.....Kursavgiften är 975 kr och du behöver inte ha några förkunskaper. Om du är intresserad, skicka ett mail till info@arendus.se eller christian.hoffman@arendus.se

 

 

 

Färjeleden 5

621 58 VISBY

 

Tel: 070-597 96 04 (Christian)

Tel: 070-311 80 32 (Dan)

E-post: info@arendus.se

Gillar du oss? Besök oss gärna i andra kanaler

Copyright 2018 © All Rights Reserved